Een lekdetectie door LekkageMeester

Lekkage lokaliseren
1

Lekkage lokaliseren

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet precies waar de lekkage zich bevindt? Schakel dan een inspecteur van LekkageMeester in! De bron van een lekkage bevindt zich mogelijk achter een muur of boven het plafond en is daardoor moeilijk te traceren. Met behulp van de nieuwste meetapparatuur is onze inspecteur in staat een lekkage te lokaliseren en te verhelpen.

Rapportage
2

Rapportage

Nadat de lekdetectie is uitgevoerd, ontvangt u binnen drie werkdagen een volledige rapportage waarin de werkzaamheden, bevindingen en adviezen staan omschreven. Dankzij dit rapport wordt de lekdetectie in veel gevallen vergoed door de verzekeraar.

Onze dienstverlening
3

Onze dienstverlening

LekkageMeester biedt u meer dan alleen een lekdetectie! Wij onderscheiden ons van andere bedrijven doordat wij niet alleen advies geven, maar ook een oplossing leveren. Dankzij de goede samenwerking met onze partners, maken wij direct een afspraak en verhelpen het vochtprobleem. Daarnaast hanteren wij vaste tarieven voor onze dienstverlening, waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan. Onze opdrachtgevers bestaan ten slotte uit woningbouwcorporaties, vastgoedbeheerder, verenigingen van eigenaren (VvE), verzekeraars, bouwbedrijven, installatiebedrijven en particulieren.

Wij maken gebruik van de volgende onderzoekstechnieken

Diƫlektrische meetapparatuur

Diƫlektrische meetapparatuur

Een meetmethode om snel, efficiënt en beschadigingsvrij onderzoek te doen naar vochtverdelingen in bouwconstructies. De meting berust op het principe van verandering van de elektrische capaciteit van een materiaal in relatie tot het vochtgehalte. De verandering van het diëlektrisch veld wordt in digits aangegeven.

Druktest

Druktest

Met behulp van een perspomp wordt een compleet leidingsysteem onder druk gezet. Vervolgens wordt ieder leidingdeel afzonderlijk getest om erachter te komen waar een mogelijke lekkage zit.

Thermografie

Thermografie

Met behulp van deze infraroodcamera meten wij de temperatuur van een oppervlakte. Zodra deze camera een temperatuurverschil waarneemt, kan dit duiden op een lekkage. Thermografie maakt het mogelijk om zowel lucht- als waterlekkages op te sporen van bijvoorbeeld een geïsoleerd dak of verwarmingsbuis.

Akoestische meetapparatuur

Akoestische meetapparatuur

Dankzij een geluidsmeting spoort onze inspecteur naar afwijkingen in leidingwerken. Hiermee zijn lekkages tot op de centimeter nauwkeurig meetbaar. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij standleidingen, warm- en koud waterleidingen en verwarmingsbuizen.

Kleurstofmethode

Kleurstofmethode

Bij deze methode wordt water vermengd met een kleurstof. Vervolgens wordt dit water door leidingen gestuwd, waarna de oorzaak van een lekkage beter opvalt.

Drone foto's

Drone foto's

Met behulp van een drone voeren wij gemakkelijk en efficiënt inspecties op daken uit. Dankzij de drone is het mogelijk om op moeilijk zichtbare locaties te filmen. Bijkomend voordeel van deze methode is dat kosten voor een hoogwerker bespaard blijven.